Kip met sinaasappelsaus

25 MIN
4 personen
Kip met sinaasappelsaus

Deze kip marineer je in sinaasappelsaus, waardoor je heerlijk malse kip krijgt. De sinaasappelsaus serveer je erbij met worteltjes en gebakken aardappel.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 sinaasappels, geperst en geraspt
  • 1 el maïzena
  • 150 ml kippenbouillon
  • 4 el boter
  • 1 el kerriepoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kipfilets naar smaak met peper, zout en kerriepoeder. Bak ze goudbruin in de boter. Voeg er dan de bouillon, de sinaasappelzeste en het sinaasappelsap aan toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten afgedekt sudderen tot de kip volledig gaar is.
  2. Haal de kip uit de pan en verdeel over de borden. Bind de saus met wat maïzena tot de gewenste dikte en voeg de lente-uitjes toe. Laat nog enkele minuten doorwarmen. Schenk de saus over de kip en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 357.08 kcal
Koolhydraten 12.5 g
waarvan suikers 6.42 g
Vet 17.11 g
waarvan verzadigd 10.17 g
Proteïnen 38.18 g
Vezels 2.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin