Fricassee van kip

40 MIN
4 personen
Fricassee van kip

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in stukken
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 250 g doperwten
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 3 el bloem
  • 800 ml kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Bak de kip goudbruin. Voeg dan de overige olijfolie met de sjalotjes en de champignons toe.
  2. Strooi de bloem over de kip met groenten. Roer goed om en laat even stoven. Kruid bij met peper en zout.
  3. Schenk de kippenbouillon in de pan. Roer alles goed om en laat 20 minuutjes sudderen.
  4. Blancheer de doperwten 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken in een vergiet.
  5. Voeg de room bij de kip enkele minuten onafgedekt inkoken. Voeg ook de doperwten toe. Laat nog even doorwarmen en verdeel dan de fricassee over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 376.64 kcal
Koolhydraten 14.53 g
waarvan suikers 2.01 g
Vet 18.82 g
waarvan verzadigd 6.97 g
Proteïnen 35.9 g
Vezels 5.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin