Kip alla cacciatora

105 MIN
4 personen
Kip alla cacciatora

'Alla cacciatora' wilt zeggen, zoals de jagers het vroeger klaarmaakten. Dit is dus een stevig Italiaans stoofpotje van kip. Serveer bijvoorbeeld met gnocchi.

Ingrediënten

  • 1 scharrelkip, in stukken
  • 6 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 2 el tomatenpuree
  • 50 g zwarte olijven, ontpit
  • 2 el kappertjes
  • 125 ml rode wijn
  • 1 el citroensap
  • 1 kl citroenzeste
  • 4 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 bosje krulpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de stukken kip met peper en zout. Leg ze in een kom en doe er de laurierblaadjes en de takjes rozemarijn bij. Meng 2 eetlepels olijfolie met de knoflook en de citroenzeste en doe dit ook bij de kip. Laat een uur marineren in de koelkast.
  2. Verhit de overige olijfolie in een pan en braad de kip goudbruin.
  3. Roer de tomatenpuree los met de wijn en het citroensap. Schenk bij de kip en laat een half uurtje sudderen op een zacht vuur.
  4. Vis de laurierblaadjes en de rozemarijntakjes uit de stoofpot en gooi weg. Doe er de ansjovis, de olijven en de kappertjes bij. Laat nog even verder stoven en kruid bij met peper en zout.
  5. Verdeel de kip alla cacciatora over de borden. Werk af met de peterselie en serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 457.57 kcal
Koolhydraten 3.65 g
waarvan suikers 0.88 g
Vet 28.58 g
waarvan verzadigd 5.45 g
Proteïnen 40.22 g
Vezels 2.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin