Kippengehaktbrood met aardappeltjes uit de oven

50 MIN
4 personen
Kippengehaktbrood met aardappeltjes uit de oven

Een gehaktbroodje kan je ook perfect met kippengehakt maken, verrassend lekker! Serveer er aardappelen uit de oven bij. Lekker met een frisse gemengde sla.

Ingrediënten

  • 800 g kippengehakt
  • 800 g aardappelen, in blokjes
  • ½ teentje knoflook, geplet
  • 50 g paneermeel
  • 1 bio-ei
  • 150 g parmezaan
  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe het gehakt, de knoflook, de fijngehakte peterselie en de parmezaan in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout en meng met vochtige handen het geheel goed door elkaar.
  3. Voeg er het ei aan toe en meng door elkaar. Rol nadien tot een gehaktbrood.
  4. Rol het gehaktbrood door het paneermeel en bak kort aan beide kanten goudbruin in 1 eetlepel olijfolie en boter.
  5. Bak de aardappelblokjes kort aan in de overige olijfolie. Kruid met peper en zout.
  6. Leg het gehaktbrood en de aardappelblokjes in een ovenschaal en zet 45 minuten in de oven.
  7. Haal het gehaktbrood met de aardappeltjes uit de oven. Snij het gehakt in plakjes en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 716.51 kcal
Koolhydraten 40.31 g
waarvan suikers 1.63 g
Vet 32.59 g
waarvan verzadigd 14.09 g
Proteïnen 62.8 g
Vezels 5.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin