Kippenworst met preistoemp

25 MIN
4 personen
Kippenworst met preistoemp

De Vlaamse keuken is eenvoudig maar heel smakelijk. Een lekkere kippenworst met preistoemp bijvoorbeeld: simpel, lekker en een heuse kinderfavoriet.

Ingrediënten

  • 4 kippenworsten
  • 1 kg aardappel, geschild en in blokjes
  • 2 prei, in ringen
  • 180 g mozzarella, in stukjes
  • 100 ml melk
  • 2 el boter
  • 1 el dragon, fijngehakt
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de prei en aardappelen samen gaar in gezouten water. Giet af en doe de groenten terug in de kookpot.
  2. Voeg de melk en een eetlepel boter aan toe. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Pureer met een stamper en meng er op het einde de mozzarella door.
  3. Bak de kippenworsten gaar en goudbruin in de rest van de boter. Voeg er eventueel een beetje water aan toe om aanbakken te vermijden. Breng de worsten op smaak met dragon en laat meebakken.
  4. Snij de worsten in stukjes en serveer met de preistoemp.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 896.51 kcal
Koolhydraten 59.07 g
waarvan suikers 5.01 g
Vet 43.73 g
waarvan verzadigd 22.18 g
Proteïnen 62.8 g
Vezels 9.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin