Kippenbrochette met couscous, pompoenblokjes en spinazie

30 MIN
2 personen
Kippenbrochette met couscous, pompoenblokjes en spinazie

Bij sommige gerechten zíe je gewoon al dat ze gemaakt zijn voor de zon. Zo ook deze knapperige kippenbrochette met frisse yoghurtsaus en couscous. Ik kruidde de pompoenblokjes met paprika om het Midden-Oosterse gevoel kracht bij te zetten.

Ingrediënten

  • 1 butternut pompoen
  • ½ teentje knoflook
  • 70 gr Griekse yoghurt
  • 125 gr volkoren couscous
  • 2 gemarineerde kippenbrochettes
  • 100 gr spinazie
  • olijfolie
  • snuifje paprikapoeder
  • ½ kl witte wijnazijn
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met het paprikapoeder, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster zo'n 20 min. tot de blokjes gaar zijn.
  2. Dressing: pers de knoflook (zie tip), meng met de Griekse yoghurt en een scheutje witte wijnazijn (optioneel). Proef en breng op smaak met zwarte peper.
  3. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
  4. Zet een (grill)pan op middelhoog vuur en bak de brochette in zo'n 5-7 min., gaar.
  5. Hak de spinazie grof en meng samen met de warme pompoenblokjes onder de couscous, zo kan de spinazie een beetje slinken. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Serveer de couscous met pompoen met de kippenbrochette. Werk af met de dressing. Smakelijk!
  7. TIP: Geen fan van rauwe knoflook? Rooster het teentje samen met de pompoen in de oven voor je die onder de yoghurt mengt.