Couscous met chipolataworst in Provençaalse saus

25 MIN
2 personen
Couscous met chipolataworst in Provençaalse saus

Wist je dat couscous eerder verwant is aan pasta dan aan rijst? Couscous wordt gemaakt door tarwebloem samen met water fijn te wrijven. Van de consistentie die je dan krijgt worden de kleine couscousbolletjes gemaakt. Heerlijk in combinatie met een chipolataworst en Provençaalse saus!

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr stoofselder
  • 1 courgette
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 400 gr tomatenpulp
  • ½ blokje groentebouillon
  • 125 gr volkoren couscous
  • 2 kippenchipolata's
  • olijfolie
  • peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Snijd de selder en courgette in stukjes van ongeveer 1 cm.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de helft van de ui en de knoflook zo’n 2 min. Voeg de selder en courgette toe en kruid met de Provençaalse kruiden. Giet de tomatenpulp erbij en verkruimel de bouillon erover. Laat de saus zo’n 10-12 min. pruttelen op middelhoog vuur.
  3. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan en bak de chipolata in 5-7 min. gaar op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Schep de laatste 2 min. de rest van de gesnipperde ui erbij.
  5. Proef van de saus en breng op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  6. Serveer de couscous met de chipolata en werk af met een flinke schep Provençaalse saus. Smakelijk!
  7. TIP: Voeg naar smaak een snuifje paprikapoeder toe.