Kip met appelmoes

90 MIN
4 personen
Kip met appelmoes

Een lekker klassieke bereiding, kip met appelmoes. Een favoriet van jong en oud. Serveer met frietjes, kroketjes of geroosterde aardappelen.

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 8 appels, geschild en in stukken
  • 1 el suiker
  • 3 klontjes boter
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl gemberpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Houd de holte van de kip open. Kruid met peper en zout en vul met de look en de ui. Bind de kip dicht met behulp van keukentouw.
  3. Meng de kerrie-, paprika-, en gemberpoeder met de arachideolie tot een papje. Smeer hier de kip mee in.
  4. Leg de kip in een braadslede en plaats in de oven. Leg hierop 2 klontjes boter. Laat de kip ongeveer 60-70 minuten garen. Overgiet regelmatig met braadjus.
  5. Doe de appels met een klontje boter in een stoofpot. Zet op een matig vuur. Voeg een scheutje water en de suiker toe. Laat stoven tot de appels gaar en plat zijn. Roer regelmatig eens in de pot.
  6. Haal de kip uit de oven en snijd in stukken. Verdeel over de borden en schep er de appelmoes bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 641.13 kcal
Koolhydraten 40.47 g
waarvan suikers 38.09 g
Vet 35.08 g
waarvan verzadigd 13.46 g
Proteïnen 38.42 g
Vezels 7.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin