Kip met gebakken appeltjes en pastinaakfrietjes

35 MIN
2 personen
Kip met gebakken appeltjes en pastinaakfrietjes

Kip met appel, maar dan met een lekkere gezonde twist! In plaats van gebakken aardappelen of frietjes serveren we er pastinaakfrietjes bij, en ook nog een slaatje met witloof. Even lekker en lekker gezond, zo hebben we het graag, jij ook?

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 appels
  • 2 kl kipkruiden
  • 2 kipfilet
  • 1 stronkje witloof
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20-22 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  2. Was de sla en laat uitlekken.
  3. Schil de appels en snij ze in partjes. Smelt de boter in een pan. Bak de appelpartjes met de suiker tot de stukjes een mooie geelbruine kleur hebben.
  4. Meng de rest van de olijfolie met de kipkruiden. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en bestrijk ze met de gekruide olie. Verhit een aparte antikleefpan en bak de kipfilets, 5 minuten per kant op matig vuur.
  5. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing. Maak de blaadjes los van het witloof en snij de blaadjes in de lengte in reepjes. Meng de sla met de reepjes witloof. Zet opzij.
  6. Meng de dressing met de salade. Serveer de kipfilets met de gebakken appeltjes, de pastinaakfrietjes en de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 697.9 kcal
Koolhydraten 55.88 g
waarvan suikers 30.11 g
Vet 32.78 g
waarvan verzadigd 8.43 g
Proteïnen 39.41 g
Vezels 13.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin