Kip Stroganoff met bloemkoolrijst

25 MIN
2 personen
Kip Stroganoff met bloemkoolrijst

Stroganoffsaus is een pittige saus uit de Russische keuken met paprika en room. Origineel wordt het gemaakt met rundsvlees, maar met kip is het ook een lekkere variatie! Door er bloemkoolrijst bij te serveren, heb je een heerlijk koolhydraatarm gerecht. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 2 kipfilet
  • 2 kl paprikapoeder
  • 300 g bloemkoolrijst
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el arachideolie
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in reepjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de kipfilets in reepjes en kruid met peper en zout.
  2. Smelt de boter in een pan en roerbak de reepjes kip 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg nu de paprika en champignons toe en roerbak voor 4 minuten op een matig vuur. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder.
  3. Verhit de arachideolie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 3 eetlepels water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Hak ondertussen de peterselie fijn. Voeg de lichte room en per persoon 3 eetlepels water toe aan de pan met de champignons en paprika en roer goed door elkaar. Voeg nu de gebakken kip terug toe en laat nog 1 minuut doorwarmen.
  5. Schep de bloemkoolrijst op borden. Schep er de kip met Stroganoffsaus bij. Werk af met de fijngehakte peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 520.91 kcal
Koolhydraten 15.18 g
waarvan suikers 11.11 g
Vet 29.75 g
waarvan verzadigd 14.3 g
Proteïnen 44.43 g
Vezels 6.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin