Ovenschotel met kip, wortel en bloemkool

40 MIN
2 personen
Ovenschotel met kip, wortel en bloemkool

Een heerlijke winterse ovenschotel die toch lekker licht is. We maken heerlijke laagjes van gestoofde wortel, gekookte bloemkool, blokjes kip en een verrassende bloemkoolsaus. Daarover kaas en de oven in. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 bloemkool
  • 2 kipfilet
  • 80 g gratinkaas
  • 4 el melk
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Smelt de boter in een pan en voeg de wortelen en gedroogde tijm toe. Schep goed om. Voeg per persoon 2 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Laat stoven tot het water verdampt is.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Snij de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de kookpot en laat 10 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Snij de kipfilets in fijne blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de blokjes kipfilet 3 minuten aan. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan.
  5. Schep de wortelblokjes in een ovenschaal. Schep er de helft van de bloemkoolroosjes over. Schep hierop de kippenblokjes. Kruid met peper en zout. Verdeel hier de helft van de gratinkaas over.
  6. Doe de rest van de bloemkoolroosjes, de melk, peper, zout en een snufje nootmuskaat in een blender en mix tot een dikke saus. Je kan dit ook in een kom met een staafmixer doen. Schep de bloemkoolsaus over de kip. Strooi er de rest van de gratinkaas over en zet 16 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Zet de ovenschotel nog 4 minuten onder de grill van de oven, voor een krokant korstje, en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 602.31 kcal
Koolhydraten 26.22 g
waarvan suikers 21.26 g
Vet 27.98 g
waarvan verzadigd 13.48 g
Proteïnen 54.34 g
Vezels 15.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin