Kip Stroganoff met spirelli

20 MIN
2 personen
Kip Stroganoff met spirelli

Stroganoffsaus is een pittige saus uit de Russische keuken met paprika en room. Origineel wordt het gemaakt met rundsvlees, maar met kip is ook een lekkere variatie! Wij tonen je hoe je deze klassieker met een twist in een wip op tafel kan zetten.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 2 kipfilet
  • 200 g spirelli
  • 2 kl paprikapoeder
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in reepjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier, snij in reepjes en kruid met peper en zout.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet de pasta af.
  3. Smelt de boter in een pan en roerbak de reepjes kip 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg nu de paprika en champignons toe en roerbak voor 4 minuten op een matig vuur. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder.
  4. Hak ondertussen de peterselie fijn. Voeg de lichte room en per persoon 2 eetlepels water toe aan de pan en roer goed door elkaar. Voeg nu de gebakken kip toe en laat nog enkele minuten doorwarmen. Serveer met de spirelli en werk af met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 774.98 kcal
Koolhydraten 77.68 g
waarvan suikers 11.06 g
Vet 24.99 g
waarvan verzadigd 13.8 g
Proteïnen 54.93 g
Vezels 10.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin