Kip Stroganoff met spirelli

20 MIN
2 personen
Kip Stroganoff met spirelli

Stroganoffsaus is een pittige saus uit de Russische keuken met paprika en room. Origineel wordt het gemaakt met rundsvlees, maar met kip is ook een lekkere variatie! Wij tonen je hoe je deze klassieker met een twist in een wip op tafel kan zetten.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 2 kipfilet
  • 200 g spirelli
  • 2 kl paprikapoeder
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ potje lichte room
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in reepjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de kipfilets in reepjes en kruid met peper en zout.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet de pasta af.
  3. Smelt de boter in een pan en roerbak de reepjes kip 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg nu de paprika en champignons toe en roerbak voor 4 minuten op een matig vuur. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder.
  4. Snij ondertussen de peterselie fijn. Voeg de lichte room toe aan de pan en roer goed door elkaar. Voeg nu de gebakken kip toe en laat nog 1 minuut doorwarmen. Serveer met de spirelli en werk af met peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 781.48 kcal
Koolhydraten 78.8 g
waarvan suikers 11.93 g
Vet 24.99 g
waarvan verzadigd 13.8 g
Proteïnen 55.18 g
Vezels 10.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin