Kip met oregano en geroosterde groentensalade

35 MIN
2 personen
Kip met oregano en geroosterde groentensalade

Kip en oregano zijn de beste vriendjes! Ze passen erg goed bij elkaar in dit lekker gerecht met een originele salade van ovengeroosterde groenten.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 300 g sperziebonen
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes oregano
  • ½ citroen
  • 2 kipfilet
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij in gelijke blokjes van 1 centimeter. Schil de rode ui en snij in partjes. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de aardappelen, rode ui, sperziebonen en olijven naast elkaar. Leg er ook de ongepelde knoflook bij. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Rits de blaadjes van de takjes oregano en snij fijn. Was de citroen goed, rasp de schil en pers het sap uit. Doe in een kommetje, samen met de extra vierge olijfolie, de helft van de oregano, peper en zout. Meng goed door elkaar.
  3. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de rest van de fijngehakte oregano toe. Voeg de kipfilets toe en bak goudbruin aan beide kanten in 8-10 minuten.
  4. Haal de groenten uit de oven. Duw het vruchtvlees uit het teentje knoflook en plet met een vork. Meng dit door de dressing. Meng dan de dressing door de groenten in een kom.
  5. Serveer de gebakken kip met de geroosterde groentensalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 705.18 kcal
Koolhydraten 50.88 g
waarvan suikers 8.33 g
Vet 35.12 g
waarvan verzadigd 5.25 g
Proteïnen 43.27 g
Vezels 13.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin