Kruidige kip met groene boontjes en pistaches

20 MIN
2 personen
Kruidige kip met groene boontjes en pistaches

Zin in een origineel en kruidig gerechtje? Zet dit recept met kip, groene boontjes en pistaches eens op tafel. Het is een makkelijk en smaakvol gerecht.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 200 g sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g dragon
  • 1 el kappertjes
  • 2 kipfilet
  • 30 g pistachenoten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 centimeter. Kook ze beetgaar in gezouten water gedurende 10 minuten.
  2. Was en snij de uiteinden van de groene boontjes en snij ze in twee. Pers de knoflook en hak de dragonblaadjes fijn. Hak de kappertjes grof. Snij de kipfilet in reepjes van 2 cm.
  3. Rooster de pistachenootjes kort in een antikleefpan zonder vetstof en hak ze grof. Doe de olijfolie in de pan en voeg de kippenreepjes toe. Kruid met peper en zout. Laat mooi goudbruin bakken.
  4. Wanneer de aardappelen 7 minuten gekookt hebben, voeg je de groene boontjes toe laat ze nog 3 minuten meekoken. Giet af en voeg de aardappelen en boontjes toe aan de pan met de kip, samen met de knoflook. Laat alles samen even bakken.
  5. Haal de pan van het vuur wanneer de aardappelen mooi krokant gebakken zijn en voeg de kappertjes, dragon, de wittewijnazijn en de pistachenootjes toe. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 536.73 kcal
Koolhydraten 46.5 g
waarvan suikers 3.93 g
Vet 18.05 g
waarvan verzadigd 2.55 g
Proteïnen 44.25 g
Vezels 9.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin