Kruidige kip met groene boontjes en pistaches

20 MIN
2 personen
Kruidige kip met groene boontjes en pistaches

Zin in een origineel en kruidig gerechtje? Zet dit recept met kip, groene boontjes en pistaches eens op tafel. Het is een makkelijk en smaakvol gerecht.

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 80 g sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g dragon
  • 1 el kappertjes
  • 2 kipfilet
  • 30 g pistachenoten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 centimeter. Kook ze beetgaar in gezouten water in 10 minuten.
  2. Was en snij de uiteinden van de groene boontjes en snij ze in twee. Pers de knoflook en hak de dragon fijn. Hak de kappertjes grof. Snij de kipfilet in reepjes van 2 cm.
  3. Rooster de pistachenootjes kort in een antikleefpan en hak ze grof. Doe de olijfolie in de pan en voeg de kippenreepjes toe. Kruid met peper en zout. Laat mooi goudbruin bakken.
  4. Als de aardappelen 7 minuten gekookt hebben, voeg je de groene boontjes toe laat ze nog 3 minuten meekoken. Giet af en voeg dan de aardappelen en boontjes toe aan de pan met de kip, samen met de knoflook.
  5. Haal de pan van het vuur als de aardappelen mooi krokant gebakken zijn en voeg de kappertjes, dragon, de wittewijnazijn en de pistachenootjes toe. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 468.83 kcal
Koolhydraten 38.46 g
waarvan suikers 3.15 g
Vet 17.63 g
waarvan verzadigd 2.5 g
Proteïnen 36.69 g
Vezels 7.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin