Kip met citroen, look, olijven en krieltjes

30 MIN
2 personen
Kip met citroen, look, olijven en krieltjes

Een verrassende ovenschotel met kip, look, olijven, krieltjes en citroen. Ja hoor, de citroen gaat ook mee in de oven.

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 400 g krielaardappelen
  • 2 kipfilet
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 80 g groene olijven, ontpit
  • 10 g tijm
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de teentjes knoflook. Was de citroen goed en snij in partjes. Was en halveer de krieltjes. Snij de kipfilets elks in 3 gelijke stukken. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los de kippenbouillon hierin op.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan, die ook in de oven mag. Heb je die niet, dan kan je later het gerecht overscheppen in een ovenschaal. Voeg de stukken kipfilet toe en laat 5 minuten bakken. Draai de kipfilets om en schuif ze naar de zijkant van de pan.
  3. Voeg de kippenbouillon en de krieltjes toe. Als de bouillon kookt, voeg je de teentjes knoflook, olijven, citroenpartjes en de takjes tijm toe. Kruid met peper en zout. Zet de pan nu in de oven, of schep alles over in een ovenschaal en zet in de oven voor 15 minuten.
  4. Haal uit de oven en schep de kipfilets eruit. Bewaar onder aluminiumfolie. Zet de rest nog 5 minuten in de oven.
  5. Serveer het gerecht met de gemengde sla. Schep wat van het braadvocht bij de salade, voor een heerlijke dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 464.13 kcal
Koolhydraten 44.21 g
waarvan suikers 3.86 g
Vet 15.04 g
waarvan verzadigd 2.38 g
Proteïnen 35.23 g
Vezels 9.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin