Een klassieker met een twist, deze salade Niçoise met gerookte makreel in plaats van tonijn. Snel klaar en lekker gezond!
Ingrediënten
400 g vastkokende aardappelen
100 g sperziebonen
2 bio-eieren
40 g zwarte olijven
2 tomaten
1 sjalot
2 gerookte makreelfilets
1 zakje gemengde sla
2 el olijfolie extra vierge
2 kl wittewijnazijn
1 kl mosterd
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Schil en snij de aardappelen in blokjes. Kook de aardappelen 18 minuten in gezouten water. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en voeg ze de laatste 4 minuten toe bij de aardappelen. Giet af en spoel onder koud water. Kook de eitjes in een apart potje water gedurende 8 minuten.
Snij de olijven in plakjes. Snij de tomaten in partjes. Pel de eitjes en snij in partjes.
Snij de sjalot fijn en meng met de mosterd, de wittewijnazijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
Breek met je handen de makreel in stukken. Verdeel de sla, boontjes en aardappelen over de borden en lepel er de helft van de dressing over. Verdeel er de makreel, partjes tomaat, de eitjes en de olijven over. Kruid royaal met peper. Serveer met de rest van de dressing.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.