Kip met mozzarella en gnocchi uit de oven

40 MIN
2 personen
Kip met mozzarella en gnocchi uit de oven

Een heerlijke schaal comfort food, recht uit de oven! Maak zelf deze zalige kip met mozzarella die er mooi overheen smelt, met een kruidige tomatensaus en Italiaanse gnocchi. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 bol mozzarella
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 250 g gnocchi
  • 2 kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de mozzarella in plakjes.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de ui 2 minuten. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en paprika toe en laat 4 minuten stoven. Schep regelmatig om. Voeg de passata toe, kruid met peper en zout en laat 5 minuten pruttelen.
  4. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken.
  5. Bestrijk een ovenschaal met de rest van de olijfolie en leg er de kipfilets in. Kruid met peper en zout. Meng de gnocchi door de tomatensaus en schep rond de kipfilets in de ovenschaal. Leg de plakjes mozzarella bovenop de kipfilets.
  6. Zet de ovenschaal 18 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1006.52 kcal
Koolhydraten 105.38 g
waarvan suikers 16.81 g
Vet 32.26 g
waarvan verzadigd 10.93 g
Proteïnen 67.75 g
Vezels 11.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin