Kip met gember, paksoi en bloemkoolrijst

25 MIN
2 personen
Kip met gember, paksoi en bloemkoolrijst

Een heerlijke snelle wok! Een klassieke Chinese combinatie van kip, gember, paksoi en sojasaus. Daarbij serveren we bloemkoolrijst om het lekker licht te houden. Moet je proeven!

Ingrediënten

  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 paksoi
  • 30 g pinda's
  • 2 kipfilet
  • 2 el sojasaus
  • 300 g bloemkoolrijst
  • 3 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden. Snij de paksoi in reepjes. Hak de pinda's grof. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  2. Verhit 1/3de van de arachideolie in een wok of grote pan en voeg de kippenreepjes toe. Roerbak 3-4 minuten. Kruid met peper en zout. Schep de kippenreepjes uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit 1/3de van de arachideolie in de wok en voeg de knoflook, gember en het wit van de lente-ui toe. Roerbak 2 minuten. Voeg dan de paksoi toe. Roerbak 4 minuten. Voeg de kip terug toe en roerbak opnieuw 2 minuten. Voeg de sojasaus toe en laat nog 1-2 minuten pruttelen.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in een aparte antikleefpan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 50 milliliter water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de bloemkoolrijst met de gewokte kip. Werk af met de grofgehakte pinda's en het groen van de lente-ui.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 13 december.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 9 december om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 552.86 kcal
Koolhydraten 15.53 g
waarvan suikers 9.1 g
Vet 32.14 g
waarvan verzadigd 5.26 g
Proteïnen 47.25 g
Vezels 5.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin