'Sticky' varkensreepjes met broccoli en rijst

20 MIN
2 personen
'Sticky' varkensreepjes met broccoli en rijst

Zin in een snelle, heerlijke Aziatische maaltijd? We hebben een zalige suggestie voor jou! Deze 'sticky' varkensreepjes met broccoli zijn heel gemakkelijk om te maken en smaken heerlijk zoet-zout af. Wokken was nog nooit zo gemakkelijk!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • 2 varkensmignonettes
  • ½ limoen
  • 4 el sojasaus
  • 2 el vissaus
  • 2 el arachideolie
  • 2 el bruine suiker
  • ½ el maïszetmeel
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de broccoli in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoliroosjes toe. Kook 5 minuten en giet af.
  3. Snij de ui in halve ringen. Snij de lente-ui in fijne ringen. Dep de varkensmignonettes droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  4. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen en meng met de sojasaus, bruine suiker, vissaus, maïszetmeel en per persoon 2 eetlepels water. Dit is de woksaus.
  5. Verhit de helft van de arachideolie in een wok. Kruid de varkensreepjes met peper en voeg toe aan de wok. Roerbak 3 minuten en schep uit de wok. Hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de ui toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de woksaus toe. Breng aan de kook en laat pruttelen, tot de saus begint in te dikken. Meng er dan de varkensreepjes en de broccoliroosjes door en laat nog kort doorwarmen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  7. Serveer de rijst met de varkensreepjes, broccoli en saus. Werk af met lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 796.28 kcal
Koolhydraten 95.43 g
waarvan suikers 32.21 g
Vet 21.15 g
waarvan verzadigd 4.28 g
Proteïnen 50.35 g
Vezels 11.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin