'Sticky' varkensreepjes met broccoli en rijst

20 MIN
2 personen
'Sticky' varkensreepjes met broccoli en rijst

Zin in een snelle, heerlijke Aziatische maaltijd? We hebben een zalige suggestie voor jou! Deze 'sticky' varkensreepjes met broccoli zijn heel gemakkelijk om te maken en smaken heerlijk zoet-zout af. Wokken was nog nooit zo gemakkelijk!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • 2 varkenslapje
  • 4 el sojasaus
  • 2 el vissaus
  • ½ limoen
  • 2 el arachideolie
  • 2 el bruine suiker
  • ½ el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de broccoli in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoliroosjes toe. Kook 5 minuten en giet af.
  3. Snij de ui in halve ringen. Snij de lente-ui in ringen. Snij de varkenslapjes in reepjes. Pers het sap van de limoen en meng met de sojasaus, bruine suiker, vissaus, maïszetmeel en per persoon 2 eetlepels water.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok. Kruid de varkensreepjes met peper en voeg toe aan de wok. Roerbak 3 minuten en schep uit de wok. Bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de ui toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de saus toe. Breng aan de kook en laat pruttelen, tot de saus begint in te dikken. Roer er dan de varkensreepjes en de broccoliroosjes toe en laat nog kort doorwarmen. Proef en kruid met peper en/of zout.
  6. Serveer de rijst met de varkensreepjes, broccoli en saus. Werk af met lente-uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 803.48 kcal
Koolhydraten 96.65 g
waarvan suikers 33.43 g
Vet 21.19 g
waarvan verzadigd 4.3 g
Proteïnen 50.59 g
Vezels 12.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin