Kip in kruidige chorizo-roomsaus met wortel en crushed krieltjes

45 MIN
2 personen
Kip in kruidige chorizo-roomsaus met wortel en crushed krieltjes

Het sausje bij deze kip is om vingers en duimen bij af te likken. Met eenvoudige ingrediënten als ui, chorizo, mosterd en bruschetta rosso zorgen we voor een wow-effect aan tafel. Beloofd!

Ingrediënten

  • 400 gr krielaardappelen
  • 1 gele ui
  • 50 gr chorizo
  • 500 gr wortelen
  • 300 gr kippendij
  • 2 kl bruschetta rosso kruiden
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 200 ml room
  • 50 gr Gran Moravia (of Parmezaan)
  • olijfolie
  • boter
  • snuifje gedroogde tijm
  • 1 kl mosterd
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Zet de aardappelen in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Snipper de ui fijn en snijd de chorizo in kleine stukjes. Houd apart.
  4. Hussel de wortel in een ovenschaal door elkaar met een scheutje olijfolie. Kruid met zout, zwarte peper en gedroogde tijm. Houd apart.
  5. Giet de aardappelen af en laat een klontje boter en een likje olijfolie erbij smelten. Kruid met grof zout en hussel door elkaar. Spreid uit op een bakplaat (zie tip) en plet elke aardappel met de onderkant van een stevig glas tot ongeveer 1 cm dik.
  6. Schuif de aardappelen en wortel 20 min. in de oven, tot de aardappelen mooi krokant zijn en de wortel beetgaar.
  7. Kruid de kip met zout en zwarte peper (of kippenkruiden). Verhit een scheutje olie in een braadpan op hoog vuur en korst de kip 2 min. aan. Haal uit de pan en voeg de ui, chorizo, bruschetta rosso en mosterd toe. Laat 2 min. stoven en voeg vervolgens de kippenbouillon (verkruimeld), room, de helft van de Gran Moravia en een klein scheutje water toe. Roer 1 min. om, tot de kaas gesmolten is. Schik de kip erbij. Laat 10 min. sudderen op zacht vuur, tot de kip gaar is. Voeg op het einde de rest van de Gran Moravia toe.
  8. Serveer de kip in chorizo-roomsaus met de krokante krieltjes en geroosterde wortel. Smakelijk!
  9. TIP: Laat de aardappelen gerust afkoelen, dan worden ze nog krokanter in de oven.