Kipfilet gevuld met appeltjes en brie de Meaux

45 MIN
4 personen
Kipfilet gevuld met appeltjes en brie de Meaux

Deze heerlijk gevulde kip met appeltjes en smeuïg gesmolten brie de meaux is winters en makkelijk te bereiden. Serveer met kroketten en een slaatje, lekker!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 1 appel, in dunne plakjes
  • 200 g brie
  • 8 takjes tijm
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de sjalotjes aan in een halve eetlepel olijfolie tot ze lichtjes beginnen te karameliseren. Zet even opzij.
  3. Snijd de brie in de lengte in 4 gelijke stukken. Snijd ook de kipfilets open zonder volledig door te snijden.
  4. Beleg elke kipfilet met een stuk brie, enkel plakjes appel, sjalotjes en 2 takjes tijm. Vouw de filets mooi dicht en verstevig eventueel met cocktailprikkers of keukentouw.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Verhit de overige olijfolie in een pan en kleur de gevulde kipfilets kort aan. Leg ze dan in een ovenschaal en plaats in de oven.
  7. Gaar de kipfilets 20-25 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 441.08 kcal
Koolhydraten 10.13 g
waarvan suikers 3.98 g
Vet 23.52 g
waarvan verzadigd 10.46 g
Proteïnen 48.87 g
Vezels 2.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin