Kip in champignonroomsaus

35 MIN
4 personen
Kip in champignonroomsaus

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in blokjes
  • 150 g spekblokjes
  • 500 g champignons, gehalveerd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el maïzena
  • 400 ml kippenbouillon
  • 125 ml crème fraiche
  • 1 el olijfolie
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kippenblokjes met peper en zout en bak ze kort aan in de olijfolie. Haal uit de pan en laat rusten.
  2. Bak in dezelfde pan de spekblokjes. Voeg na 2 minuten de uisnippers, de champignons en de knoflook toe en laat meebakken.
  3. Blus met de crème fraiche en de bouillon. Doe er opnieuw de kip bij en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Gebruik de maïzena om de gewenste sausdikte te krijgen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 693.68 kcal
Koolhydraten 8.81 g
waarvan suikers 2.66 g
Vet 54.56 g
waarvan verzadigd 21.67 g
Proteïnen 42.14 g
Vezels 4.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin