Wortelsoep met gerookte kip

60 MIN
4 personen
Wortelsoep met gerookte kip

Geef wortelsoep een verrassende twist met blokjes gerookte kip. Lekker als lunch of voorgerechtje bij een feestelijk diner.

Ingrediënten

  • 200 g kippenwit, gerookt en in blokjes
  • 500 g wortelen, in plakjes
  • 1 stengel witte selder, in boogjes
  • 3 uien, fijngesnipperd
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 4 takjes koriander, fijngehakt
  • 2 el peperbollen
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de uien glazig in de olijfolie. Blus na enkele minuten met de bouillon en voeg de selder, de tijm, de laurier en de peperbolletjes toe. Laat 30 minuten afgedekt sudderen.
  2. Zeef de bouillon en breng in een nieuwe pan aan de kook. Doe er de wortelen bij en laat 20 minuutjes sudderen.
  3. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en breng opnieuw aan de kook. Voeg de gerookte kipblokjes toe en laat nog even doorwarmen.
  4. Verdeel de soep over de borden en werk af met de koriander. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 226.61 kcal
Koolhydraten 18.25 g
waarvan suikers 11.39 g
Vet 8.96 g
waarvan verzadigd 2.28 g
Proteïnen 15.28 g
Vezels 9.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin