Kippensoep met lentegroenten

25 MIN
4 personen
Kippensoep met lentegroenten

Een goede kom verse kippensoep, dat kan zo'n deugd doen! Maak een frisse versie met lekkere knapperige lentegroentjes, heerlijk.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 300 g krielaardappelen, in plakjes
  • ½ groene kool, in reepjes
  • 250 g erwten
  • 2 takjes dragon, blaadjes geplukt
  • 750 ml kippenbouillon
  • 180 ml witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de kipfilets rondom aan in de olijfolie in een kookpot. Schep uit de pot en voeg de wijn toe. Laat 2-3 minuten inkoken.
  2. Schenk er de kippenbouillon bij, voeg de krieltjes toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Snij de kip in plakjes en voeg toe aan de soep. Verlaag het vuur en laat 15 minuten pruttelen.
  3. Voeg de kool en erwten toe aan de soep en laat 2-3 minuten koken tot de groenten warm en beetgaar zijn. Voeg de kip terug toe aan de soep.
  4. Verdeel de soep over vier diepe borden, werk af met blaadjes dragon en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 421.31 kcal
Koolhydraten 28.31 g
waarvan suikers 1.5 g
Vet 7.61 g
waarvan verzadigd 1.4 g
Proteïnen 46.37 g
Vezels 9.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin