Kalkoenschnitzel met koolsla

25 MIN
4 personen
Kalkoenschnitzel met koolsla

Kalkoenschnitzels kan je gemakkelijk zelf maken! De koolsla is er heerlijk bij. Serveer met gebakken of gefrituurde aardappeltjes.

Ingrediënten

  • 4 kalkoenlapjes, elk 160 g
  • 1 citroen, in partjes
  • 50 g bloem
  • 2 eiwitten
  • 50 g paneermeel
  • 50 g cornflakes, verkruimeld
  • 1 el zonnebloemolie
  • peper en zout
  • Voor de koolsla

  • ¼ witte kool, in julienne
  • 1 wortel, in julienne
  • 1 appel, in julienne
  • 2 el mayonaise
  • 1 el room
  • 1 el wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de witte kool met de wortel- en appelreepjes. Meng er dan de mayonaise, de room, de mosterd en de wijnazijn door. Kruid bij met peper en zout. Zet afgedekt in de koelkast.
  2. Meng de cornflakes met het paneermeel.
  3. Leg de kalkoenlapjes tussen 2 vellen vershoudfolie en klop plat met een vleeshamertje.
  4. Kruid de platte kalkoenlapjes met peper en zout. Wentel ze eerst door de bloem, dan door de eiwitten en dan door het paneermeelmengsel.
  5. Bak de kalkoenschnitzels rondom goudbruin in de zonnebloemolie.
  6. Serveer de schnitzels met de koolsla en de partjes citroen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 485.87 kcal
Koolhydraten 41.13 g
waarvan suikers 11.39 g
Vet 14.63 g
waarvan verzadigd 2.83 g
Proteïnen 44.56 g
Vezels 6.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin