Gebakken krielaardappeltjes met kipfilet

30 MIN
4 personen
Gebakken krielaardappeltjes met kipfilet

Een eenvoudige en toch heel smakelijke doordeweekse maaltijd, deze kipfilet met daarbij een verrassende rode koolsalade en gebakken krielaardappeltjes.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 800 g krielaardappelen
  • 1 rode kool, grof gehakt
  • 1 rode ui, grof gehakt
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 granaatappel, pitjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 kaneelstokje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoom of kook de krieltjes gaar. Snijd ze in schijfjes en bak ze nadien op in een eetlepel olijfolie. Neem van het vuur en voeg een fijngesneden lente-uitje toe.
  2. Bak de kipfilets mooi aan in 2 eetlepels olijfolie en houd ze warm in de oven.
  3. Bak ondertussen de rode kool met de rode ui in een warme pan of wok. Doe er de granaatappelpitten en het kaneelstokje bij.
  4. Serveer de kip samen met de krieltjes en rode kool.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 560.22 kcal
Koolhydraten 61.59 g
waarvan suikers 16.8 g
Vet 13.94 g
waarvan verzadigd 2.09 g
Proteïnen 44.7 g
Vezels 15.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin