Kalkoenschnitzel met boontjessalade

25 MIN
4 personen
Kalkoenschnitzel met boontjessalade

Lekkere kalkoenschnitzels gevuld met blauwe kaas en rondom krokant gebakken. Heerlijk met een salade van boontjes, tomaatjes en een frisse dressing.

Ingrediënten

  • 4 kalkoenlapjes
  • 200 g sperziebonen
  • 100 g gemengde sla
  • 200 g kerstomaten, gehalveerd, rode en gele
  • 4 zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 1 limoen, geperst
  • 2 el bloem
  • 2 el panko
  • 100 g blauwe kaas
  • 2 eiwitten
  • 150 ml yoghurt
  • 2 el sherry-azijn
  • 2 el mayonaise
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Leg de kalkoenlapjes tussen plasticfolie en sla ze extra plat met een houten hamertje of plankje. Kruid bij met peper en zout.
  2. Leg op de helft van de lapjes een stukje blauwe kaas. Vouw toe en steek vast met een houten prikker.
  3. Verdeel de bloem, de eiwitten en de panko over aparte kommetjes. Haal de kalkoenrolletjes achtereenvolgens door de bloem, de eiwitten en de panko. Laat opstijven in de koelkast.
  4. Blancheer de sperziebonen kort in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
  5. Maak een vinaigrette met 2 eetlepels olijfolie, de mayonaise, het limoensap, de sherry-azijn en de yoghurt. Kruid bij met peper en zout. Meng onder de sperziebonen.
  6. Verdeel de groene sla, boontjes de zongedroogde tomaatjes en de kerstomaten over de borden.
  7. Bak de kalkoenschitzels 3 minuten aan elke kant in de overige olijfolie. Schik ze over de borden bij de salade en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 521.48 kcal
Koolhydraten 22.44 g
waarvan suikers 5.74 g
Vet 24.01 g
waarvan verzadigd 4.92 g
Proteïnen 53.2 g
Vezels 4.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin