Stuffing met peperkoek, spek, appel en pecannoten

40 MIN
6 personen
Stuffing met peperkoek, spek, appel en pecannoten

Met Thanksgiving en Kerstmis eten de Amerikanen traditioneel gevulde kalkoen. Het is ook een traditie om de 'stuffing' waarmee je de kalkoen opvult, als aparte side dish af te bakken in de oven en bij de kalkoen te serveren. Zie het als een soort zoet-hartige broodpudding. Wij testten het uit en zijn grote fan!

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 rode appel
  • 100 gr spekblokjes
  • 1 sinaasappel (biologisch)
  • 300 gr peperkoek
  • 50 gr pecannoten
  • boter
  • peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een ovenschaal in met boter.
  2. Snij de ui fijn. Snij de appel in blokjes.
  3. Smelt wat boter in een pan en voeg de ui en appel toe. Stoof 5-10 min. Voeg de spekblokjes toe en bak nog 5 min.
  4. Snij de peperkoek in blokjes. Hak de pecannoten grof, maar houd enkele intact voor bovenop de stuffing. Rasp de zeste van de sinaasappel. Breek de eieren in een kommetje en kluts los. Kruid met peper.
  5. Meng de gebakken appeltjes, ui en spek met de peperkoek, sinaasappelzeste en grofgehakte pecannoten. Stort in de ovenschaal. Schenk het geklutste ei erover. Werk af met de rest van de pecannoten.
  6. Zet 20 min. in de voorververwarmde oven. Serveer lauw-warm bij kalkoen of geroosterde kip, aardappelpuree of gratin, geroosterde groenten,... Smakelijk!