Steak met zoete-aardappelwedges salade en curryketchup
30 MIN
2 personen
Zoete-aardappelwedges op het menu, da's feest! Als ze knapperig zijn, tenminste. Anders is het een feestje in mineur. Spreid de wedges goed uit over de bakplaat (of bakplaten) en zorg dat ze elkaar niet aanraken. Zo hebben ze genoeg ruimte. Succes!
Tip: zowel olie als boter? Jazeker! Olie kan hoog gaan in temperatuur zonder aan te branden, terwijl boter dan weer voor extra smaak zorgt.
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de steak uit de koelkast om op
kamertemperatuur te komen. Bedek een bakplaat met bakpapier
Snijd de zoete aardappel in wedges (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en
besprenkel met olie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de
wedges mooi geroosterd zijn.
Scheur de sla in stukken. Snijd de tomaat in parten en de komkommer in
blokjes. Snipper de sjalot fijn. Schik alles in een grote slakom.
Meng de ketchup met het currypoeder.
Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur. Dep de steak droog met
keukenpapier en kruid met zout en zwarte peper. Bak zo'n 2-3 min. aan beide
zijdes, dan is die mooi rosé. Voeg op het einde een klontje boter toe en laat
bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat het
dan een minuutje langer in de pan liggen.
Dressing: meng 2 el olie met basamicoazijn en honing. Kruid met zout en
zwarte peper. Sprenkel over de salade en schep om.
Serveer de steak met zoete aardappelwedges, curryketchup en salade.
Smakelijk!