Kalkoenfilet met pastinaakpuree en champignons

30 MIN
2 personen
Kalkoenfilet met pastinaakpuree en champignons

Puur en winters, dit mooie bordje met gebakken kalkoenfilet, zalig zachte pastinaakpuree, gebakken champignons en rucola. Lekker licht, maar vooral lekker! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 3 pastinaken
  • 2 takjes tijm
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 2 kalkoenfilet
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl wittewijnazijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de pastinaken en snij ze in gelijke stukjes. Kook ze gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes.
  3. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.
  4. Smelt 1/3de van de boter in een andere pan. Kruid de kalkoenfilets met peper en zout. Bak ze 3-4 minuten aan elke kant.
  5. Smelt 1/3de van de boter in een pan en voeg de sjalot toe. Stoof 1 minuut en voeg dan de champignons, tijm en knoflook toe. Roerbak 5 minuten, tot de champignons mooi gekleurd zijn. Kruid met peper en zout.
  6. Giet de pastinaak af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Serveer de pastinaakpuree met de kalkoenfilet, gebakken champignons en rucola. Druppel de dressing over de rucola.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 623.09 kcal
Koolhydraten 39.71 g
waarvan suikers 2.36 g
Vet 33.22 g
waarvan verzadigd 16.41 g
Proteïnen 36.33 g
Vezels 13.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin