Kip archiduc met pastinaakfrietjes en veldsla

30 MIN
2 personen
Kip archiduc met pastinaakfrietjes en veldsla

Archiducsaus is de bekende Franse saus met champignons. Deze saus past heerlijk bij een stukje gebakken kipfilet. Daarbij maken we lekkere pastinaakfrietjes en een fris slaatje op basis van veldsla. Lekker en koolhydraatarm, genieten!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 250 g champignons
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 kipfilet
  • 1 brikje lichte room
  • 50 g veldsla
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  3. Meng de extra vierge olijfolie met de witte wijnazijn. Kruid met peper en zout.
  4. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de kipfilets, 5 minuten aan elke kant. Schep de kipfilets uit de pan en leg ze nog 5 minuten bij de pastinaakfrietjes in de oven.
  5. Voeg de rest van de boter toe aan de pan en bak de champignons. Kruid met peper en zout. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed. Laat de bouillon wat inkoken en voeg de room toe.
  6. Besprenkel de sla met de dressing. Serveer de kipfilets met de archiduc saus, de pastinaakfrietjes en de veldsla.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 686.36 kcal
Koolhydraten 26.7 g
waarvan suikers 3.06 g
Vet 44.42 g
waarvan verzadigd 20.02 g
Proteïnen 41.79 g
Vezels 9.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin