Gebakken kipfilet met snelle pastinaakgratin

30 MIN
2 personen
Gebakken kipfilet met snelle pastinaakgratin

Een lekker licht en koolhydraatarm recept, dat toch rijk van smaak is en lekker vult: gebakken kipfilet met een snelle gratin van pastinaak, op smaak gebracht met knoflook en tijm. Het rucolaslaatje erbij maakt dit gerecht af. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g gratinkaas
  • 2 kipfilet
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de pastinaken en snij ze in dunne plakjes van ongeveer 3 mm dikte. Kook de pastinaakplakjes gedurende 6 minuten. Giet af en laat even afkoelen.
  2. Pers de knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de knoflook, tijm en per persoon 1 eetlepel water door de lichte room. Vet een ovenschaal in met wat boter. Verdeel hierover de plakjes pastinaak. Kruid met peper en zout en schenk er de lichte room over. Bestrooi met de gratinkaas en zet 13 minuten in de voorverwarmde oven en dan nog 2 minuten onder de grill voor een goudbruin korstje.
  3. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.
  4. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipfilets goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant.
  5. Meng de rucola met de dressing. Serveer de gebakken kipfilets met de pastinaakgratin en de rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 618.86 kcal
Koolhydraten 27.5 g
waarvan suikers 3.57 g
Vet 36.48 g
waarvan verzadigd 14.74 g
Proteïnen 42.38 g
Vezels 7.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin