Coq au vin met pastinaakfrietjes

40 MIN
2 personen
Coq au vin met pastinaakfrietjes

Coq au vin is een typisch Frans stoofpotje met haantje, maar uiteraard kan je ook kip gebruiken. We maken een snelle maar toch overheerlijke versie, met extra groenten erbij. En daar serveren we ook nog eens pastinaakfrietjes bij. Op en top comfort food, maar toch in een gezond jasje!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 2 kipfilet
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 raap
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 200 ml rode wijn
  • 2 el maïszetmeel
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes. Smelt de helft van de boter in een stoofpot. Bak de kippenblokjes 6 minuten. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de ui in halve ringen. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Pers de knoflook. Was de raap(jes) goed en snij in blokjes. Snij de stengels van de bladpeterselie af, hou de rest apart voor de afwerking. Bind de laurier, de tijm en peterseliestengels samen met een keukentouwtje.
  4. Schep de kippenblokjes uit de pot en hou warm onder aluminiumfolie. Smelt de rest van de boter in de stoofpot en voeg de ui, knoflook, champignons en blokjes raap toe. Roerbak 5 minuten.
  5. Voeg de rode wijn en per persoon 150 milliliter warm water toe aan de stoofpot. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij. Schep goed om en breng aan de kook. Voeg het kruidentuiltje toe. Laat 10 minuten pruttelen op een matig vuur.
  6. Hak de bladpeterselie fijn. Los het maïszetmeel op in 1 eetlepel water per persoon.
  7. Voeg het maïszetmeelpapje beetje bij beetje toe aan de stoofpot, tot de saus mooi ingedikt is. Kruid met peper en zout. Voeg de kippenblokjes terug toe en laat nog 5 minuten doorwarmen op een matig vuur.
  8. Vis het kruidentuiltje uit de stoofpot. Serveer het stoofpotje met de pastinaakfrietjes en de fijngehakte peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 680.85 kcal
Koolhydraten 47.81 g
waarvan suikers 9.16 g
Vet 24.87 g
waarvan verzadigd 11.21 g
Proteïnen 42.15 g
Vezels 14.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin