Parmentier van bloemkool

45 MIN
4 personen
Parmentier van bloemkool

Parmentier is een Franse ovenschotel met bovenaan een laagje aardappel. We vervangen die hier door bloemkool. Lekker gezond en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 600 g kippengehakt
  • 1 bloemkool, in stukken
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 1 stengel selder, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 el paneermeel
  • 50 g kaas, geraspt
  • 300 ml fond
  • 1 kl olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de stukken bloemkool gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Bewaar een kopje kookvocht.
  3. Mix de uitgelekte bloemkool in een blender samen met wat kookvocht, peper en zout, en een snufje nootmuskaat. Voeg de boter toe en mix tot een puree.
  4. Stoof de ui aan in de olijfolie. Voeg het kippengehakt toe en bak rul. Kruid bij met peper en zout.
  5. Voeg de wortelen en de selder toe en stoof mee aan. Schenk er de fond bij en laat koken tot de groentjes zacht zijn.
  6. Vul een grote ovenschaal met het gehakt en de groenten. Schik daarover de bloemkoolpuree. Werk af met een laagje paneermeel en de kaas.
  7. Plaats de ovenschaal 10-15 minuten in de oven tot zich een goudbruin korstje vormt. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 405.57 kcal
Koolhydraten 15.07 g
waarvan suikers 8.39 g
Vet 19.52 g
waarvan verzadigd 8.7 g
Proteïnen 40.02 g
Vezels 6.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin