Kalfsrollade met citroen en salie

60 MIN
4 personen
Kalfsrollade met citroen en salie

Een lekker mals stukje vlees is genieten. Deze kalfsrollade met citroen en salie heeft een frisse, zurige toets en smaakt heerlijk. Lekker met wilde rijst.

Ingrediënten

  • 1 kg kalfsgebraad
  • 2 citroen, geperst en geraspt
  • 500 ml kalfsbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 30 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 bosje salie, in reepjes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd het gebraad overlangs in, maar niet helemaal doormidden. Klap open en kruid bij met peper en zout.
  2. Beleg het opengesneden gebraad met salie en strooi er de cintroenschil op. Rol het vlees op en bind het op met keukentouw.
  3. Braad de rollade rondom aan in hete olijfolie met de boter. Draai het vuur wat lager. Dek af en laat de rollade ongeveer 40 minuten heel zacht stoven.
  4. Schep de rollade uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Schenk de kalfsbouillon met het citroensap en de witte wijn in de pan en roer de aanbaksels los. Laat de saus voor de helft indikken.
  5. Snijd het vlees in vingerdikke plakken en verdeel over de borden. Lepel er de citroensaus bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 472.27 kcal
Koolhydraten 5.52 g
waarvan suikers 1.18 g
Vet 22.46 g
waarvan verzadigd 8.07 g
Proteïnen 57.55 g
Vezels 1.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin