Witte beuling met spinazie en gebakken aardappelblokjes

20 MIN
4 personen
Witte beuling met spinazie en gebakken aardappelblokjes

Witte beuling is een lekker stevige worst, die goed past bij zachte spinazie en lekker krokant gebakken aardappelblokjes. Lekker in de herfst of winter!

Ingrediënten

  • 4 witte pensen
  • 500 g aardappelen
  • 2 uien
  • 500 g spinazie
  • 100 g boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen. Kook ze 7 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze wat opdrogen en afkoelen.
  2. Bak de witte pensen kort rondom aan in boter.
  3. Spoel de spinazie. Pel en snipper de uien fijn. Fruit de uisnippers glazig in een likje olie. Doe er de spinazieblaadjes bij. Roerbak tot de spinazie geslonken is en laat op een zacht vuur staan tot al het water verdampt is. Kruid de groente naar smaak me
  4. Snijd de aardappelen in blokjes. Bak ze krokant en goudbruin in hete boter.
  5. Verdeel vlees, groenten en aardappelen over de borden. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 652.3 kcal
Koolhydraten 23.99 g
waarvan suikers 4.19 g
Vet 48.96 g
waarvan verzadigd 22.52 g
Proteïnen 22.8 g
Vezels 6.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin