Kabeljauw met tartaarsaus en karnemelkpuree

40 MIN
4 personen
Kabeljauw met tartaarsaus en karnemelkpuree

Een erg mooi gerecht, dat dan ook nog eens lekker licht is, ideaal toch? Probeer deze kabeljauw met zelfgemaakte tartaar en karnemelkpuree zeker thuis eens!

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet, in 4 stukken
  • 800 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 100 g gemengde sla
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 4 augurken, in blokjes
  • 1 el kappertjes, grof gehakt
  • 1 citroen, in partjes
  • 1 ei, hardgekookt
  • 100 ml karnemelk
  • 100 ml yoghurt
  • 100 ml lichte mayonaise
  • 1 kl olijfolie
  • 1 el peterselie, gehakt
  • 1 kl dragon, gehakt
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij het hardgekookt eitje in stukjes en verkruimel de eidooier. Doe dit in een kom en meng samen met de sjalot, de kappertjes, de augurkjes, de peterselie, de dragon, de mayonaise en de yoghurt tot een tartaarsaus. Kruid af met peper en zout en zet het geheel even in de koelkast.
  3. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat ze even afkoelen. Pureer ze met een stamper en giet de karnemelk er langzaam bij. Stamp alles fijn en kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Smeer de stukken kabeljauw in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Leg de stukken vis in een ovenschotel en laat 15-20 minuten garen in de oven.
  5. Haal de tartaarsaus uit de koelkast en serveer deze apart bij de vis met de puree, partjes citroen en een paar blaadjes salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 396.25 kcal
Koolhydraten 38.58 g
waarvan suikers 4.9 g
Vet 13.02 g
waarvan verzadigd 2.06 g
Proteïnen 28.61 g
Vezels 5.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin