Kabeljauw met andijviestoemp

35 MIN
4 personen
Kabeljauw met andijviestoemp

Een eenvoudig en toch zo lekker gerechtje, deze kabeljauwfilet met een verrassende stoemp met andijvie erbij. De room maakt het lekker sappig.

Ingrediënten

  • 800 g kabeljauwfilets
  • 6 aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 krop andijvie, in stukken
  • 100 ml room
  • klontje boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en plet ze tot een niet te fijne puree.
  2. Verwarm de room in een pan. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Stoof hierin kort de andijvie. Schenk het geheel bij de puree en roer om.
  3. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout en bak ze gaar in boter.
  4. Schep de stoemp over de borden en leg er de vis op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 338.59 kcal
Koolhydraten 13.15 g
waarvan suikers 0.74 g
Vet 14.81 g
waarvan verzadigd 8.06 g
Proteïnen 36.21 g
Vezels 5.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin