Stoemp van snijbonen met krokante spekreepjes en gebakken kabeljauwmoot

20 MIN
4 personen
Stoemp van snijbonen met krokante spekreepjes en gebakken kabeljauwmoot

Stevige winterkost, en toch verrassend verfijnd, deze stoemp van snijbonen met krokante spekreepjes op een stokje en gebakken kabeljauwmoot.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 200 g spek, in sneetjes
  • 1 kg aardappel, in stukken, bloemig kokend
  • 500 g snijbonen, gehalveerd in de lengte
  • 2 rode ui, fijngesnipperd
  • 4 el bloem
  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af, maar vang 2 soeplepels kookvocht op.
  2. Kook de snijbonen beetgaar in ruim water. Giet af en laat ze schrikken. Stoof ondertussen de uisnippers glazig in olijfolie.
  3. Pureer de aardappelen met een stamper. Schenk er het opgevangen kookvocht bij en kruid met peper en zout. Doe er op het einde de snijbonen en gestoofde ui bij en roer om.
  4. Warm de grill voor. Rol elke sneetje spek rond een satéprikker. Leg ze op de warme grill en bak ze krokant.
  5. Kruid het bloem met peper en zout. Haal hierdoor de kabeljauwfilets en klop het overtollige bloem eraf. Bak de kabeljauw in olijfolie tot er een goudbruin korstje verschijnt. Serveer ze samen met de puree en spekreepjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 949.39 kcal
Koolhydraten 59.07 g
waarvan suikers 3.6 g
Vet 62.93 g
waarvan verzadigd 22.31 g
Proteïnen 34.43 g
Vezels 13.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin