Kabeljauw met een krokant korstje en waterkersstoemp

30 MIN
4 personen
Kabeljauw met een krokant korstje en waterkersstoemp

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 150 g waterkers, fijngehakt
  • 160 g cornflakes, gemalen
  • 100 ml melk
  • 20 ml olijfolie
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze met de melk.
  3. Meng de gemalen cornflakes met de peterselie.
  4. Kruid de kabeljauw met peper en zout en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bedek ze met het cornflakesmengsel en besprenkel met olijfolie. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  5. Meng de waterkers door de puree in een pot. Dek af en wacht tot de waterkers geslonken is. Plet nadien alles fijn en kruid af met peper en zout.
  6. Serveer de puree met de vis uit de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 543.01 kcal
Koolhydraten 79.42 g
waarvan suikers 4.95 g
Vet 7.16 g
waarvan verzadigd 1.12 g
Proteïnen 35.01 g
Vezels 9.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin