Kabeljauw met sauce vierge, rucola en tagliatelle

25 MIN
2 personen
Kabeljauw met sauce vierge, rucola en tagliatelle

Vandaag nemen we je mee richting Provence met een heerlijk stukje gebakken vis en een zalig sausje op basis van olijfolie, tomaat, sjalot en knoflook. Serveer er al dente gekookte tagliatelle en rucola bij, en je waant je helemaal in het zuiden, genieten!

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 200 g tagliatelle
  • 2 kabeljauwfilet
  • 50 g rucola
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes, die heb je niet nodig. Snij in fijne blokjes. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap uit.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af.
  3. Dep de kabeljauwfilets droog. Kruid royaal met peper en zout. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kabeljauwfilets 3-4 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de extra vierge olijfolie, sjalot, knoflook en tomatenblokjes toe aan de pan waarin je de visfilets gebakken hebt. Laat op een zacht vuur pruttelen tot de tomaten zacht beginnen te worden. Haal van het vuur en blus met het citroensap en voeg de citroenzeste, peper en zout toe en meng.
  5. Schik de tagliatelle, rucola en de gebakken kabeljauwfilets op borden. Schep er de saus over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 704.65 kcal
Koolhydraten 74.72 g
waarvan suikers 6.33 g
Vet 26.88 g
waarvan verzadigd 4.11 g
Proteïnen 38.77 g
Vezels 6.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin