Gegratineerde kabeljauw met jonge spinazie en pijnboompitjes
45 MIN
4 personen
Ingrediënten
600 g kabeljauwfilets
300 g spinazie
250 g champignons, in plakjes
4 el pijnboompitten
3 el bloem
3 el mascarpone
100 g emmentaler, gemalen
4 dl melk
75 g boter
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak de champignons aan in 15 gram boter en kruid met peper en zout.
Smelt 50 gram boter, voeg er de bloem bij en roer goed. Voeg er al roerend de melk bij en vervolgens de emmentaler en de champignons.
Stoof in een andere pan de spinazie in de rest van de boter, doe er de mascarpone bij en kruid met peper en zout.
Leg de kabeljauwfilets in 4 ovenschoteltjes en verdeel de spinazie. Schenk de kaassaus over de vis en strooi er nog wat gemalen kaas over. Strooi de pijnboompitjes over de schotels.
Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven. Serveer met aardappelpuree.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.