Gemarineerde visbrochettes met tabouleh

30 MIN
4 personen
Gemarineerde visbrochettes met tabouleh

Vis hoort ook thuis op de barbecue! Dat bewijzen deze heerlijke gemarineerde visbrochettes met een lekkere tabouleh erbij. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauw
  • 200 g zalm
  • 4 rozemarijntakjes, lange
  • 3 el olijfolie
  • 3 el rodewijnazijn
  • 100 ml citroensap
  • 1 el honing
  • 4 blaadjes salie, fijngesnipperd
  • 50 g gember, geraspt
  • Tabouleh

  • 300 g couscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 3 takjes bladpeterselie, fijngesneden
  • 50 g feta, verbrokkeld
  • 1 el honing
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Maak een marinade door de olie, de azijn, het citroensap, de honing, de salie en de gember te mengen.
  2. Snij de vis in blokjes van 4 bij 4 cm. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn, maar laat de bovenste blaadjes eraan. Dit zijn je satéstokjes. Spies de blokjes vis op de rozemarijntakjes en leg ze 30 tot 45 minuten in de marinade. Draai de spiesjes geregeld om.
  3. Doe de couscous in een kom en schenk er 500 milliliter kokend water met een het bouillonblokje in opgelost over. Roer goed om en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  4. Meng de sjalot, bladpeterselie en feta onder de couscous. Voeg de honing, het sap van 1 citroen, 2 eetlepels olijfolie toe en meng goed onder mekaar. Kruid met peper en zout.
  5. Bak de visbrochettes in een grillpan of rooster ze op de barbecue.
  6. Overgiet ze vlak voor het opdienen nog eens met de marinade en kruid met peper en zout. Serveer met de tabouleh.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 676.82 kcal
Koolhydraten 68.08 g
waarvan suikers 7.58 g
Vet 30.73 g
waarvan verzadigd 6.31 g
Proteïnen 30.3 g
Vezels 4.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin