Hertenragout

140 MIN
4 personen
Hertenragout

Een heerlijk stoofpotje van hert, met rode wijn, champignons en gerookt spek. Serveer met brood of kroketjes.

Ingrediënten

  • 800 g hertenvlees, in blokjes
  • 80 g gerookt spek, in blokjes
  • 1 wortel, in plakjes
  • 250 g champignons, gehalveerd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 500 ml rode wijn
  • 200 ml rodewijnazijn
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 el kristalsuiker
  • 2 el olijfolie
  • 3 kruidnagels
  • 2 el tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid het hertenvlees met peper en zout. Verhit de olijfolie in een hoge pan en bak goudbruin langs alle kanten. Voeg dan de ui, de wortelen en de spekblokjes toe en laat 10 minuten stoven.
  2. Voeg de champignons samen met de tijm, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe. Bestrooi de stoofpot met de bloem en de suiker en bak even aan.
  3. Blus met de rode wijn, de runderbouillon, de wijnazijn en de tomatenpuree. Roer alles goed om en kruid af met peper en zout. Laat het stoofpotje 2 uur sudderen op een laag vuurtje. Roer af en toe om.
  4. Verdeel over de borden en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 668.09 kcal
Koolhydraten 17.15 g
waarvan suikers 6.75 g
Vet 35.67 g
waarvan verzadigd 11.96 g
Proteïnen 45.25 g
Vezels 4.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin