Hertenragout met kroketten

140 MIN
4 personen
Hertenragout met kroketten

Hertenragout is een heerlijk feestelijk stoofpotje dat je gemakkelijk op voorhand kan klaarmaken. Meer zelfs: het smaakt nog beter als je het op voorhand maakt! Serveer met veenbessensaus erbij.

Ingrediënten

  • 800 g hertenvlees
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 16 aardappelkroketten
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 250 g champignons
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el bloem
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 ml rode wijn
  • 500 ml wildfond
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in plakjes. Halveer de champignons. Schil en snij de wortelen in plakjes. Snij het hertenvlees in blokjes.
  2. Verhit de boter in een stoofpot en bak het vlees rondom aan, kruid met peper en zout. Voeg dan de ui, de wortelen en de spekblokjes toe en laat 10 min. stoven.
  3. Bestrooi met de bloem en bak even aan. Voeg de tomatenpuree toe.
  4. Blus met de rode wijn en de wildfond. Roer alles goed om en kruid af met peper en zout. Laat het stoofpotje 2 uur sudderen op een laag vuur. Roer af en toe om.
  5. Bak de kroketten in een friteuse. Serveer de hertenragout met de kroketten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1049.14 kcal
Koolhydraten 65.36 g
waarvan suikers 8.04 g
Vet 46.48 g
waarvan verzadigd 23.49 g
Proteïnen 56.19 g
Vezels 8.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin