Everzwijnragout 'Grand veneur'

50 MIN
4 personen
Everzwijnragout 'Grand veneur'

Deze everzwijnragout is afgewerkt met veenbessen, een heerlijke combinatie. Een ideaal gerecht met wild voor tijdens de feesten.

Ingrediënten

  • 600 g everzwijnfilets, in blokjes
  • 45 g boter
  • 1 stengel selder, in boogjes
  • 4 sjalotten, grof gehakt
  • 3 wortelen, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el bloem
  • 2 kl bruine suiker
  • 800 ml wildfond
  • 400 g tomaten, gepeld
  • 1 laurierblad
  • 2 el jeneverbessen
  • peper en zout
  • 300 ml room
  • 50 g veenbessen
  • 2 el peperbollen, groene

BEREIDING

  1. Bak het vlees aan alle kanten goudbruin in de boter op een hoog vuur. Voeg er de selder, de sjalotten, de wortelen en de knoflook aan toe. Laat 5 minuten stoven.
  2. Bestrooi met de bloem en de suiker. Schenk er meteen de wildfond en de gepelde tomaten bij. Breng op smaak met het laurierblad, de jeneverbessen, peper en zout. Laat 40 minuten afgedekt stoven op een zacht vuur.
  3. Roer vlak voor het serveren de room, de veenbessen en de peperbollen door het stoofpotje. Laat nog even doorwarmen en verdeel de ragout over de borden. Serveer goed warm.
  4. Lekker met aardappelpuree of aardappelkroketjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 647.82 kcal
Koolhydraten 26.16 g
waarvan suikers 9.76 g
Vet 43.08 g
waarvan verzadigd 21.77 g
Proteïnen 29.25 g
Vezels 6.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin