Hertengebraad in bladerdeeg

50 MIN
4 personen
Hertengebraad in bladerdeeg

Maak hertengebraad nog feestelijker, door hem in een bladerdeegjasje te wikkelen. De duxelles van champignon-vulling maakt het helemaal af.

Ingrediënten

  • 500 g hertenfilets
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 250 g champignons, fijngehakt
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 60 g boter
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kruid de hertenfilet met peper en zout. Verhit 40 gram boter in een pan en bak het vlees aan beide kanten 10 minuten tot zich een korstje vormt. Schep de hertenfilet uit de pan en laat volledig afkoelen.
  3. Bak de sjalotten en de champignons in 20 gram boter op een hoog vuur. Laat eveneens afkoelen.
  4. Rol een veel bladerdeeg uit op een met bakpapier bedekte bakplaat. Schep er de helft van de champignons over. Leg de hertenfilet hierop en schep er de overige champignons over. Bedek met een tweede vel bladerdeeg en druk goed aan tot een pakketje. Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eidooier.
  5. Plaats in de oven en bak 30 minuten gaar.
  6. Haal het gebraad uit de oven en laat 10 minuten rusten. Snijd in plakjes en verdeel over de borden. Werk af met de peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 728.53 kcal
Koolhydraten 45.24 g
waarvan suikers 5.07 g
Vet 44.74 g
waarvan verzadigd 22.2 g
Proteïnen 35.52 g
Vezels 4.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin