Stoemp van spruiten met hertenbiefstuk

40 MIN
4 personen
Stoemp van spruiten met hertenbiefstuk

Een feestelijk gerecht, waarvoor je maar weinig ingrediënten nodig hebt! Ontdek deze eenvoudige en toch lekkere stoemp van spruitjes met hertenbiefstuk.

Ingrediënten

  • 4 hertenfilets
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 750 g spruiten
  • 1 klontje boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen en spruiten gaar in gezouten water. Giet af en stamp fijn met de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
  2. Kruid de hertenfilets met peper en zout. Bak ze gaar in boter en snijd nadien in schijfjes.
  3. Leg de puree in het midden van het bord. Leg daarop het vlees en werk af met wat vleesjus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 530.42 kcal
Koolhydraten 52.77 g
waarvan suikers 7.54 g
Vet 11.84 g
waarvan verzadigd 5.74 g
Proteïnen 49.24 g
Vezels 14.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin