Hasselback aardappeltjes

45 MIN
4 personen
Hasselback aardappeltjes

Hasselback aardappeltjes zijn heerlijke patatjes die worden ingesneden, overgoten worden met boter en kruiden en dan gegaard in de oven. Heerlijk feestelijk!

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen, van gelijke grootte
  • 80 g boter
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • peper
  • Fleur de Sel
  • takje tijm, blaadjes afgeritst

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aardappelen. Neem 2 snijplanken van gelijke hoogte en klem er een aardappel tussen. Snij met een mes kleine inkepingen in de aardappel. De planken zorgen ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt. Schik de aardappelen in een ovenschaal.
  3. Smelt de boter en voeg de geperste teentjes knoflook, blaadjes tijm, peper en fleur de sel toe. Bestrijk de aardappelen met de boter.
  4. Zet 35-45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een mesje of de aardappelen gaar zijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 304.11 kcal
Koolhydraten 32.51 g
waarvan suikers 1.13 g
Vet 16.77 g
waarvan verzadigd 10.81 g
Proteïnen 4.03 g
Vezels 4.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin