Salade van jonge boerenkool, avocado en gember-saliedressing

20 MIN
6 personen
Salade van jonge boerenkool, avocado en gember-saliedressing

Een heerlijk frisse salade met jonge boerenkool en avocado, ideaal als vegetarisch voorgerecht of bijgerecht tijdens de feestdagen.

Ingrediënten

    Voor de salade

  • 200 g boerenkool, jonge scheuten
  • 1 bakje kerstomaat, verschillende kleuren
  • 1 puntpaprika
  • 2 avocado's
  • 3 lente-uitjes
  • ½ limoen
  • Voor de dressing

  • 2 cm gember, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, in stukjes
  • 8 blaadjes salie
  • 1 el appelazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el komijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de puntpaprika in ringetjes. Haal de schil van de avocado en snij in plakjes. Besprenkel met het sap van een halve limoen Snij de lente-uitjes in ringetjes. Halveer de kerstomaatjes.
  2. Doe de jonge boerenkoolblaadjes in een schaal en schik hier de verschillende groenten op.
  3. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een mixer en mix tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout.
  4. Druppel de vinaigrette over de salade vlak voor het serveren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 259.09 kcal
Koolhydraten 9.59 g
waarvan suikers 3.17 g
Vet 21.33 g
waarvan verzadigd 3.83 g
Proteïnen 5.06 g
Vezels 6.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin